Gunstiger Energie label
Energie besparend
Comfortabel binnenklimaat

Bel ons

085-0805648

Spouwmuurisolatie

Wat is spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een isolatiemethode waarbij de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur wordt gevuld met isolatiemateriaal om energieverlies te voorkomen. Dit zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat en kan de energierekening verlagen. Het is een effectieve en efficiënte manier om uw woning te isoleren en de investering is vaak binnen 3-4 jaar terugverdiend.

Hoe werkt spouwmuur isolatie

Uitvoering

Het proces van spouwmuurisolatie bestaat uit een aantal stappen:

Voorbereiding

Onze vakmannen maken een plan en bepalen de locatie van de gaten. Vervolgens boren ze op regelmatige afstand kleine gaatjes in de buitenmuur.

Isolatiemateriaal inspuiten

We gebruiken speciale machines om het isolatiemateriaal in de spouwmuur te spuiten via de geboorde gaatjes.

Gaten dichten

Nadat het isolatiemateriaal is ingespoten, dichten onze isolateurs de gaatjes weer netjes met vulmiddel in de kleur van de buitenmuur.

Controle

Onze vakmannen voeren een controle uit om te kijken of de spouwmuur volledig geïsoleerd is en of de gaatjes netjes zijn gedicht. Zo bent u verzekerd van een goed geïsoleerde woning.

Oplevering

Bij isolateurs.nl houden we van net werk en een goede service. Na dat de woning is geïsoleerd word alles netjes opgeruimd en schoongemaakt.

Besparing spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie voorkomt dat de warmte uit de woning verloren gaat, waardoor de verwarming minder vaak aan hoeft te staan. Dit resulteert in een jaarlijkse flinke besparing op de energierekening. In feite kan de jaarlijkse besparing oplopen tot wel 260 euro bij een tussenwoning tot 960 euro bij een vrijstaande woning. Deze informatie is afkomstig van Milieucentraal.nl.

Subsidie Spouwmuurisolatie

Momenteel geeft de overheid een aanzienlijke subsidie voor spouwmuurisolatie van €4 per m2. In combinatie met ten minste één andere energiebesparende maatregel, zoals kruipruimte- of vloerisolatie, bedraagt de subsidie € 8,00 per m2. Verschillende gemeenten bieden ook subsidies aan voor spouwmuurisolatie. Hoewel het nog niet verplicht is, is het zeker de moeite waard om te overwegen. Dit kan u vaak veel besparen op de kosten van spouwisolatie. Bovendien stimuleert de overheid woningisolatie door een verlaagd BTW-tarief van 9% op arbeidskosten.

Adviesgesprek en inspectie